Dave Grohl
2011-07-30 / 14:18:21 / Kända personer

Efter att jag gjorde Slash-porträttet ville jag ha en till bild som matchade den, så att jag kunde rama in dem och hänga upp dem tillsammans.
Det mest naturliga motivet blev då så klart Dave Grohl (trummisen i Nirvana samt frontfiguren i Foo Fighters). Han är nog den bästa sångare/musiker som finns enligt mig, och sen är det ju ett plus att han inte ser helt förjävlig ut heller. ;)
Han är ju sanslöst snygg, karln!

Den här gjordes med bättre pennor. Också A3.Jag blev särskilt nöjd med (delar av) skägget och ögonbrynen. Ögonen blev också bra. Men skuggan över hans vänstra öga borde vara mörkare - nu ser det ut som om han är enögd!


Slash
2011-07-30 / 13:55:38 / Kända personer

Ett (ganska gammalt) forträtt från januari 2009. Fotot är kasst och den har en vattenskada, men jag slänger upp den ändå.
Den är gjord med en helt vanlig HB-skolpenna. Hittade ett bra foto på Slash och bestämde mig helt enkelt för att rita av honom. Tyvärr hade jag inga bra pennor, vilket drar ner kvalitén en hel del, men jag gjorde vad jag kunde med det jag hade.
Gjord på ett A3.


Tog antagligen kortet i fel ljus eller vinkel, för man ser varje drag jag gjort med pennan. Det gör man inte alls på samma sätt med originalet.Detaljbild på min favoritdel - träådringen på gitarren samt armbanden.

Gammal favorit
2011-07-28 / 12:03:29 / Djur

Det känns naturligt att mitt första inlägg här i bloggen får bli mitt första blyertsporträtt jag ritat.
Den är gjord 2007, tog en evighet att göra och föreställer en Jack Russel Terrier jag hittade i en tidning.
Den blev bättre än jag vågade hoppas på, och jag gav sedan bort den till min moster. Det roliga är att hon inte ägde någon hund vid tillfället (och vad jag vet så har hon aldrig sagt att hon gillar Jack Russels), men hon blev glad ändå.Och jag kan inte för mitt liv förstå hur jag tänkte med vattnet, jag måste ha tröttnat och bara krafsat dit något. Skitfult. Men hunden ser ju bra ut.

Välkommen till min nya blogg!
2011-07-26 / 22:58:16 /


RSS 2.0