Mer Instagram
2013-04-29 / 18:51:00 / instagram

Följ mig gärna på Instagram, @efraimsdotter.
 
Här kommer ett urval av de bilder jag laddat upp där på senaste.
 
Namnskylt i läder och armband i läder.
En Leela.
En ovanligt vacker aprildag i Tärnsjöskogarna.
Skolaktivitet (karda ull till sadelstoppning) och efterskolanaktivitet (supa skallen av sig).
Det absout äckligaste mineralvattnet jag smakat och en gammal samt en ny tatueringsmaskin som finns att beskåda på sjöhistoriska riksmuseets utställning Tro, Hopp och Kärlek. Rekommenderas varmt.
Lite in progress-bilder på det jag tecknar för ögonblicket. Haft en lång svacka i tecknandet, men hoppas på att rätta till det i sommar. Just nu: en kavallerist med häst i första världskrigstappning.

Tänk vad lite tyg (och vinyl) kan göra!
2013-04-19 / 17:00:00 / Annat kreativt

Jag klev in i mitt kök förra veckan, såg mig omkring och insåg att svart och mörklila inte klär mitt kök.
 Jag har nästan uteslutande svarta möbler, men jag insåg att mitt kök helt enkelt inte är lika emo som resten av lägenheten. Så jag tvingade min manglade Fårrd till IKEA och gick loss på textilier och andra snorbilliga prylar, som sig bör då man är student.
 
Här kommer några asdeppiga bilder på köket innan sommarfärgerna gjorde intrång och rånmördade vinterdeppen.
 
 
Och här några bilder på resultatet av ett IKEA-besök och en trasmatta skänkt av svärfar med sambo. Det kan vara den absolut skönaste mattan att gå barfota på någonsin, men jag har inte gått på alla mattor som någonsin funnits, så jag kan inte vara helt säker. Men minst 94% säker i alla fall.
 
 
 
Bättre stämning blev det allt.
Sedan köpte jag hem lite billigt vinyl från skolan, och bestämde mig för att göra något kul med det - nämligen klä om sitsen på köksstolarna!
 
 
 
Jag är KÄR i färgen!
 
Jag visar lite mer ingående i ett annat inlägg vad jag hittade under det gamla överdraget (oväntade upptäkter!) samt före- och efterbilder.
 
Nu ska jag äta chips och pilla navel, som sig bör en fredagkväll.
BYE BYE BLOGGEN C U SOON

En pung, bland annat.
2013-04-12 / 17:36:00 / Annat kreativt

Som utlovat kommer en uppdatering med fler saker gjorda i skolan.
 
Vi börjar väl med pungen jag tjatat om.
 
 
Lite antiklimaxvarning kanske, men vafan, klart jag inte sytt en RIKTIG pung.
Den här är sydd i ljusblått läder av samma sort som barnskorna i märket Kavat. Mjukt, tunnt, vegetabiliskt garvat läder som kommer i regnbågens alla färger, lööööve it!
Jag köpte en hel hud i den här färgen för 25 kronor/kvadratfot - RENA RÅNET! (Det mesta av Tärnsjö Garveris läder kostar mellan 99 och 150 kronor kvadratfoten.)
Förresten, lite intressant fakta: anledningen till att dessa små påsar kallar pung är för att de från början faktiskt var gjorda av riktiga fårpung(ar) som man slog hål i och snörde ihop. ~~~~The More You Know~~~~
 
 
 
Sedan, armband! Det blir lite dötid över ibland, och då är det perfekt att knåpa på småsaker som dessa armband.
 
 
 
 
Gjorde ett armband åt mig själv, gjort i svart och gul plymå (en sorts läder). Märket ovanför knapparna är ett nummer de slår in i huden medan de arbetar med den i garveriet för att hålla ordning på det. Jag tog med den för att göra armbandet lite mer personligt. Det här armbandet är tydligen nummer 738.
 
 
 
Ett armband jag gjort på beställning åt min styvfar. Mitt favoritarmband hittills, kommer garanterat göra fler i den här stilen.
 
 
 
En skum liten väska vi var tvungna att göra för att träna på nya saker vi lärt oss. Inte förtjust i modellen, men jag sparade i alla fall på materialkostnaden genom att använda det billiga lädret.
 
 
Leela fick prova väskan! Hon är inte imponerad...
 
 
SNÄLLA TA AV DEN! *puppyeyes*

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.
2013-04-11 / 19:30:00 / Allmänt

Ja, om du vill, alltså.

Jag heter efraimsdotter där (japp, döpte mig efter allas vår kära pippilotta), och laddar bland annat upp (föruton foton på saker jag gjort i skolan) bilder som följer:
 
Ett bältesspänne i vikingatida modell. Det är jättelitet, max 2 cm brett.
 
Mamma Montazami, Pappa Perra och BIFFEN, deras son.
 
 
Imorgon ska jag försöka ladda upp lite bilder på fler saker från skolan, bland annat pungen jag nämnde tidigare. Jag har alltså gjort en pung. På skolan. Inte ens på eget bevåg, blev tvingad till det. Såatteh... PUNG.

RSS 2.0