En färg som gör mig glad
2011-10-29 / 23:16:23 / Steg-för-steg och liknande

Jag läser och ser ofta personer på Facebook som velar mellan brunett och blod, eller kanske "våga sig på" svart hår. Eller om de ska klippa lugg för femte gången eller om de ska våga klippa av en decimeter hår. Inget ont om de personerna, (det finns massor av personer som passar jättebra i sina vanliga frisyrer,) men jag skulle tycka att det var så tråkigt om alla var sådana.
Jag gillar hår som syns. Udda frisyrer eller starka färger. Gärna en kombination av båda.

Jag tycker inte det är konstigt att ha rött, gult, lila, blått eller ens grönt hår. Det är ju dessa färger som gör en glad, så varför ska man inte få ha dessa roliga färger i håret?
Att se sig i spegeln på morgonen och se sitt ansikte inramat med ens favoritfärg, hur underbart är inte det?

Min favoritfärg är röd.
Därför trivs jag väldigt bra i mitt röda hår.

Men de senaste veckorna har mitt hår bleknat, och mitt röda och lila hår har numera blivit rosa och brunt. Och min sidecut räknades nog inte ens som en sidecut längre.
Men nu har jag klippt och färgat mitt hår, och jag dokumenterade det.
Här kommer lite steg-för-steg hur jag gör med mitt hår.

Så här såg håret ut innan klippning och färgning.
Skabbigt, lång utväxt och med en vidrig rosa-brun färg.Så här såg det ut efter att jag rakat sidecuten med en hårtrimmer och sedan använt en engångsrakhyvel till att toppa längderna och "klippa" upp håret i lite etapper.Sedan blonderade jag håret. Egentligen borde jag använda en starkare blondering, men mitt hår tar så mycket stryk av det. Det blir alldeles ihopklistrat och trassligt så jag tar det lite lugnt med blonderingen.
Trassligt blir det, men det löser sig när man tonar håret sedan. Håret var blött på de nedanstående bilderna.Sedan använde jag en blandning av två färger från Manic Panic. Pillarbox Red och Red Passion. Min favorit är egentligen Vampire Red, men Shock verkar inte längre sälja den färgen. Suck. ;__;
Vet någon något ställe man kan köpa Vampire Red på?

Jag hade i nästan en hel burk i håret sammanlagt, sedan packade jag in håret i en duschmössa och plastfolie.
Sedan värmde jag håret två gånger med en hårfön för att färgen skulle fästa bättre. Jag lät färgen sitta i i två timmar, jag orkade inte sitta med det i håret längre än så. Vissa sover med plast-turbanen runt huvudet, men det tycker inte jag behövs enligt mig.
Och ja, man ser jättelöjlig ut med plasthjälmen på, men det är det värt!Det största plusset med Manic Panic är att det är vårdande. Håret blir alldeles mjukt och flygigt efter färgningen.

Resultatet blev jordgubbsrött. Det glänser i både rosa och orange. Perfekt!

Jag tvättar väldigt sällan mitt hår med schampoo, jag använder mig av Balsammetoden. Det har hjälpt mitt hår att bli starkare och hårtopparna håller sig fina längre.
Nej, håret blir inte smutsigt av att man låter bli schampoo. Schampoo torkar ut håret och hårbottnen, och det triggar håret till en ökad talgproduktion, och då blir håret flottigt fort. Om man bara använder balsam (av godkänd sort) så blir talgproduktionen normal, och man behöver inte tvätta sitt hår lika ofta, vilket sliter mindre på håret.
Googla no 'poo eller balsammetoden om du tycker det låter intressant. Eller om du tycker det låter korkat!

För att färgen ska hålla längre blandar jag i lite av hårtoningen i mitt balsam. (Det kan man göra även om man använder schampoo.)

3 Kommentarer
Viola:

Vad modig du är! Det är roligt med udda frisyrer, men man ska ju ha ett ansikte som det passar till med (vilket du absolut har :) själv har jag lockigt hår som inte går att göra så värst mycket kreativt med.

Svar: Åh du ska se hur mitt hår står åt alla håll innan jag plattat det! Det är vågigt och står ibland rakt upp. Plattången är min bästa vän!
Isabell/Bella GranlundSKRIVET DEN: 2011-11-09 KL: 18:03:37 URL: http://mummyfied.blogg.se/
Laks - den djurrättande feministen:

Hej! Jag älskar också färger, och skulle gärna ha turkost hår som jag har spanat på nu i några månader. Dock är det inte aktuellt just nu att ändra färg för just nu har jag typ 2 cm långt hår så X) ska spara ut senare och ha någon slags page med turkost då istället.Iaf, jag undrar lite. Du kör ju på no poo, och har extrema färger. Visst måste man hålla på och bleka och färga och sånt där ganska ofta om man ska ha kvar det turkosa? Skadas håret? Hur går det ihop med no poo? Måste man börja om hela tiden med sista-schampot? Hur ofta måste man färga om?//Laks

Svar: Nu använder jag inte extremtoningar längre, men jag tvättade håret med bikarbonat och citronskölj, och ibland även silikonfritt balsam om det var riktigt skitigt. Jag blekte och färgade var 6:e vecka, och tvättade håret en gång i veckan. Jag blekte, sen direkt på med Manic Panic toning, sen sket jag i efterbehandlingen som kom med blekningen. Nästa gång jag tvättade håret använde jag sistaschampoo och no poo-balsam, sen var det bara att köra på med bikarbonatet igen. Mitt hår har aldrig mått så bra som det gjorde när jag använde dem metoden! :) Tack för din kommentar!
Isabell/Bella GranlundSKRIVET DEN: 2012-01-23 KL: 19:41:16 URL: http://laks.webblogg.se/
aLva:

Jättehäftigt! ;)Har läst om no 'poo förut, men Lady Dahmer(.se) skriver att man måste få bort alla silikoner och sånt och då måste man använda nåt balsam från USA eller nåt. inte helt enkelt alltså... :s

Svar: Ett silikonfritt balsam som funkar är annars Fructis Pure & Shine, inte lika bra som LDs men det duger i No Poo-sammanhang!
Isabell/Bella GranlundSKRIVET DEN: 2012-04-15 KL: 14:20:21 URL: http://ingetlivutanbocker.blogg.se/« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: